Субсидії на опалення: ПФУ розпочав автоматичний перерахунок

ПФУ розпочав автоматичний перерахунок субсидій на опалення
ПФУ розпочав автоматичний перерахунок субсидій на опалення

Пенсійний фонд України (ПФУ) розпочав автоматичний перерахунок житлових субсидій на наступний опалювальний сезон з 1 жовтня 2024 року. Про це повідомила Олена Охріменко, директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ, у ефірі Національного телемарафону "Єдині новини".

"Житлова субсидія призначається один раз на рік у травні місяці органами Пенсійного фонду. Виплата триває до 30-го квітня наступного року. З 1 жовтня, коли починається опалювальний сезон, звертатися до Пенсійного фонду для отримання субсидії не потрібно", - зазначила Охріменко.

Елена Охрименко, Возраст выхода на пенсию в Украине, Пенсионный фонд Украины

За її словами, перерахунок відбувається автоматично для більшості громадян, навіть у тих випадках, коли у літній період субсидійна виплата була 0 грн. Формула розрахунку субсидій і процедура їх призначення залишилися без змін.

Відмова від субсидії в Україні

Охріменко також пояснила, що ті, хто раніше не отримував житлову субсидію і не звертався за нею, можуть зараз подати заяву: "Якщо протягом двох місяців з початку опалювального сезону до 1 грудня особи звернуться, житлова субсидія буде призначена з 1 жовтня".

Стосовно процедури подання заяви, Охріменко зазначила: "Звернитися можна до сервісного центру Пенсійного фонду або ЦНАПу. Також можна подати заяву в електронному вигляді через портал Пенсійного фонду України".

Для отримання субсидії необхідно заповнити заяву і декларацію. Додаткові документи не потрібні, оскільки ПФУ самостійно перевіряє надану інформацію та отримує необхідні дані від відповідних органів.

Нагадаємо, українцям розповіли, як отримати повну суму субсидії.

Читайте також