Субсидії по-новому: ПФУ оновив перелік отримувачів допомоги

ПФУ оновив перелік отримувачів субсидій
ПФУ оновив перелік отримувачів субсидій

Пенсійний фонд України надав роз'яснення щодо отримання житлових субсидій. Згідно з інформацією, оприлюдненою 9 жовтня 2024 року, право на субсидію мають особи, які не можуть зі свого доходу оплатити житлово-комунальні послуги.

Особи, які проживають в Україні, включаючи громадян України, іноземців та осіб без громадянства, мають можливість подавати заяву на отримання субсидії, якщо вони законно проживають у житлових приміщеннях.

За словами Пенійського фонду України, заяву на субсидію може подати будь-яка особа, зареєстрована в житловому приміщенні, а при розділенні рахунків - кожна особа, на чиє ім'я відкритий рахунок. Особи, які фактично проживають у приміщенні згідно з договором оренди або рішенням суду, мають право також подавати заяву на субсидію, навіть якщо вони не зареєстровані.

Категорія внутрішньо переміщених осіб (ВПО) може отримати субсидію без укладання договору оренди, якщо вони мають відповідну довідку.

Індивідуальні забудовники, у яких будинки ще не прийняті в експлуатацію, але вже отримують рахунки за комунальні послуги, також можуть отримати субсидію, пред'явивши документи, що підтверджують їх проживання за фактичною адресою.

Фонд нагадує, що питання надання житлових субсидій регулюється Положенням, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848.

Читайте також