Суд продовжив арешт Гринкевичу-молодшому

Суд продовжив арешт Гринкевичу-молодшому
Суд продовжив арешт Гринкевичу-молодшому

Продовжено строк тримання під вартою підозрюваним у постачанні неякісного одягу для ЗСУ

Підозрюваним у постачанні неякісного одягу для ЗСУ продовжено строк тримання під вартою до 1 листопада. Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд міста Києва. За словами пресслужби Офісу Генерального прокурора, суд визначив розмір застави для кожного з підозрюваних.

“За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд міста Києва продовжив строк тримання під вартою на 60 діб до 1 листопада 2024 року чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ. Суд визначив кожному з них розмір застави у сумі 360 млн грн, 302 млн грн, 250 млн грн та 160 млн грн відповідно”, - йдеться у повідомленні.

Підозрювані є фігурантами у кримінальному провадженні щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ на суму понад 1 млрд гривень. До цього часу в рамках цього провадження повідомлено про підозру п'ятьом особам, всі вони перебувають у вартошах.

Справа Гринкевичів: що відомо

Справа Ігоря Гринкевича та його сина Романа стала відомою вже наприкінці минулого року. Львівського бізнесмена затримали через спробу віддати хабар. При цьому компанії, зареєстровані на родину Гринкевичів, підозрюють у махінаціях з закупівлями для Міністерства оборони.

Сам Роман Гринкевич намагався спростувати всі звинувачення, стверджуючи, що їхні дії відповідали законодавству. Однак ДБР оголосило його в розшук після викриття на оборудках із закупівлями одягу для ЗСУ.

Також відомо, що Державне бюро розслідувань наклало арешт на майно Ігоря Гринкевича. Бізнесмена звинувачують у розкраданні коштів, призначених для потреб військових.

Сім'я Гринкевичів також потрапила в центр уваги через інвестиції у кар'єру Соні Морозюк, яку вважають майбутньою дружиною Романа. Вважається, що ці гроші можуть бути незаконними.

Читайте також