Суд визначив заставу ексзаступнику Резніченка Беспальчуку

Беспальчук в суді, визначено заставу
Беспальчук в суді, визначено заставу

Вищий антикорупційний суд наклав запобіжний захід у вигляді застави розміром 15 млн грн на колишнього заступника голови Дніпропетровської ОВА Максима Беспальчука. Про це повідомляє паблік NABU Daily.

Максима Беспальчука підозрюють у причетності до справи ексголови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка. Беспальчук також зобовʼязаний: здати закордонні паспорти, носити електронний браслет і не спілкуватися з фігурантами справи.

Вищий антикорупційний суд обрав Валентину Резніченку запобіжний захід у вигляді застави у 30 млн грн, а також поклав на нього низку обов'язків. За словами судді Ольги Постолюк, Резніченко має здати паспорти для виїзду за кордон, не відлучатися з місця проживання, а також прибувати на виклик слідства.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили масштабну оборудку у дорожній сфері, що призвела до збитків для державного бюджету на понад 286 млн грн. Особам, які отримали підозру, включаючи ексголову Дніпропетровської ОВА та його ексзаступника, ексначальника відділу дорожнього господарства облдержадміністрації та керівника суб'єкта господарської діяльності, буде пред'явлено відповідні обвинувачення.

За досудовим розслідуванням, Резніченко і Коломоєць збільшили фінансування на місцеві дороги, а компанії, пов'язані з Дніпропетровською ОДА, отримали значну суму коштів з бюджету. Виведення цих коштів на пов'язані підприємства може свідчити про фіктивність цих компаній.

Читайте також