Суд визнав винним у педофілії російського попа, який їздив на війну проти України

Педофілія російського попа засуджена судом
Педофілія російського попа засуджена судом

Настоятеля храму Архангела Михаїла в Летові, протоієрея Дмитра Кувирталова, засудили до трьох років колонії за обмін порнографічними фотографіями з неповнолітніми. За статтею про розповсюдження порнографічних матеріалів з використанням інтернету протоієря визнано винним. Раніше обвинувачення просило для нього вісім років колонії.

У березні 2023 року Кувирталова відрядили на війну в Україну для духовного наставництва російських загарбників. Під час перевірки його електронних пристроїв виявили листування з порнографічними зображеннями у застосунку WhatsApp. Після цього його затримали і помістили в комендатуру окупованої Луганської області. Пізніше матеріали справи передали до Слідчого комітету.

Слідство знайшло три діалоги з порнографічними фотографіями у телефоні протоієрея, одним з учасників яких була 15-річна школярка. За версією слідства, вона відправляла свої фото Кувирталову за гроші, а він переслав їх ще двом особам.

За словами адвоката, священика взяли під варту в залі суду після оголошення вироку. Він вважає, що таке рішення створює прецедент, коли надсилання та отримання зображень в особистому листуванні кваліфікується як тяжкий злочин.

Офіс Генерального прокурора завершив наповнення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей зафіксовано численні випадки неправомірної поведінки з боку так званих "казаків", яких Росія найняла охороняти школи.

Читайте також