«Сюрприз до Олімпіади»: понад 40 музеїв Франції стали жертвами масштабної кібератаки

Музеї Франції під кібератакою
Музеї Франції під кібератакою

Кібератака на французькі музеї

Близько сорока музеїв у Франції, включаючи Гран-Пале і Лувр, стали жертвами кібератаки, виконаної за допомогою програми-вимагача. Про це повідомило Національне агентство з безпеки інформаційних систем (Anssi).

Інцидент не впливає на інформаційні системи, залучені до проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор, зазначає джерело.

Прокуратура Парижа повідомила, що 4 серпня «відділ по боротьбі з кіберзлочинністю (J3) був поінформований про атаку на інформаційну систему Grand Palais, яка централізує дані близько сорока музеїв, з метою вимагання викупу».

Зараз проводиться розслідування цього інциденту. Розслідування передано Бригаді з кіберзлочинності (BL2C) та поліції, яка займається порушенням автоматизованої системи обробки даних у Парижі.

Спроби кібератак на Олімпійські ігри

За даними BFMTV, прем'єр-міністр країни Габріель Атталь повідомив про 68 спроб кібератак на інтереси, пов'язані з Олімпійськими іграми у Парижі. Однак усі спроби були вчасно виявлені і успішно припинені.

Раніше було відомо, що хакери Головного управління розвідки Міністерства оборони завершили масовану DDOS-атаку на інтернет-інфраструктуру Росії. Атака призвела до ураження найбільших банків і урядових ресурсів країни.

Читайте також