Швеція передасть Україні унікальний літак ДРЛО ASC 890

Україна отримає унікальний літак ASC 890
Україна отримає унікальний літак ASC 890

Швеція передасть Україні літак ASC 890 для зміцнення протиповітряної оборони

Швеція погодила надати Україні рекордний пакет військової допомоги, що включає літак далекого радіолокаційного виявлення ASC 890. За даними уряду Швеції, це допоможе значно зміцнити протиповітряну оборону України.

Швеція передає Україні літак радіолокаційної розвідки та управління ASC 890, тим самим посиливши можливості протиповітряної оборони України.

ASC 890 надасть Україні нові можливості в радіолокаційній розвідці та бойовому управлінні у повітрі та морі, дозволяючи краще виявляти та боротися з цілями на великій відстані. Цей літак здатен розрізняти об'єкти та кораблі краще, ніж традиційний радар.

Крім того, до пакету допомоги також входять ракети Rb 99 (AMRAAM), які можуть бути використані на літаках та наземних системах протиповітряної оборони. Україна також отримає артилерійські боєприпаси.

Передача літака ASC 890 вплине на обороноздатність України, і Швеція планує придбати новий літак ДРЛВ Global Eye для зміцнення своєї власної оборони.

Хоча ці літальні апарати, ймовірно, не будуть використовуватися безпосередньо над територією України через загрозу поразки, вони зможуть здійснювати польоти в повітряному просторі прикордонних країн.

Літак ASC 890 Швеції / Фото: flickr.com

Дивіться також:

У Швеції прокоментували можливість ударів України по РФ шведською зброєю.

Ракета повітря-повітря Rb 99 (AIM-120) / Фото: НД Швеції

Читайте також