Швеція платитиме мігрантам $34 тис. за виїзд із країни

Мігранти отримують $34 тис. виїжджаючи з Швеції
Мігранти отримують $34 тис. виїжджаючи з Швеції

Уряд Швеції оголосив про намір виплачувати мігрантам, біженцям та здобувачам політичного притулку приблизно $34 тис. за добровільний виїзд з країни та повернення на батьківщину. Про це повідомляє Newsweek.

Згідно з законопроєктом, запропонованим "Шведськими демократами", ті, хто залишить країну, зможуть отримати виплату в розмірі 350 тис. шведських крон, починаючи з 2026 року. "Ми зараз переживаємо зміну напрямку нашої міграційної політики", - заявив міністр міграції Йохан Форссель.

В даний момент мігранти також можуть отримати винагороду за добровільний виїзд зі Швеції, але вона є незначною - 10 тис. крон за дорослого і 5 тис. крон за дитину, але не більше 40 тис. крон на сім'ю.

У Швеції вважають, що отримання компенсації буде найбільш привабливим для тих, хто тривалий час безробітний або має низький дохід і залежить від соціальної підтримки з боку держави.

У Швеції існує велика проблема етнічної злочинності, коли іммігранти з Африки, Афганістану та Близького Сходу створюють банди та займаються наркоторгівлею, крадіжками та злочинністю.

На завершення, українські біженці активно оселилися в Швеції. Дві треті працездатних українців вже знайшли роботу, а майже половина може розмовляти шведською. Зокрема, 81% опитаних не мають наміру переїжджати зі свого поточного місця проживання, що свідчить про стабільність та задоволеність умовами перебування.

Читайте також