Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Платіжна картка для біженців у Швейцарії
Платіжна картка для біженців у Швейцарії

Швейцарія створила платіжну систему для прохачів притулку

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Мета цієї системи полягає в тому, щоб не дати прохачам притулку можливість переводити соціальну допомогу в готівку і переводити її на батьківщину. Рішення було прийняте палатою парламенту, Національною радою. Дебати про можливість видавати прохачам притулку кредитні чи дебетові картки замість готівки ведуться у кількох кантонах.

Ця нова платіжна система буде мати стримуючий ефект, оскільки вона обмежить використання коштів, що виплачуються у сфері соціальної допомоги. Введення таких карток допоможе забезпечити цільове використання цих коштів і не приваблюватиме громадян, які хочуть отримати притулок у Швейцарії.

Проти цього рішення виступили ліві партії, але воно все ж було підтримане у парламенті. Тепер Федеральна рада має розібратися із запровадженням цієї системи по всій країні. Зі свого боку, Постійна нарада кантональних директорів у справах соціального забезпечення виступає проти таких платіжних карток, але заявляє, що знайти спосіб переведення коштів в готівку буде неважко.

Захист S для українських біженців продовжено до 2026 року

Швейцарська Федеральна рада прийняла рішення продовжити спецзахист S для українських біженців до березня 2026 року. Цей статус забезпечить їм підтримку та допомогу у процесі інтеграції в Швейцарії.

Читайте також