Швейцарія спрощує політику прийому українських біженців

На сьогоднішній день українські біженці, які прибувають до Швейцарії у пошуках притулку після розв'язаної путінським режимом війни проти України, зупиняються у Цюріху, Базелі та Берні.

Уряд Швейцарії вирішив повернутися до політики рівномірного перерозподілу українських біженців. Це робитимуть з метою зниження навантаження на деякі населені пункти та регіони, куди надходить більшість українців.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

У Державному секретаріаті з питань міграції Швейцарії заявили, що громадян, які щойно прибули з України, планують розміщувати з урахуванням можливостей у різних регіонах країни.

Допомогу українським біженцям надають усі 26 швейцарських кантонів.

«Ми бажаємо створити більш високу стабільність як для біженців, так і для кантональних управлінь, які відповідають за соціальне забезпечення або освіту, щоб уникнути непропорційного розподілу осіб, які потребують захисту», – заявив Девід Келлер, службовець секретаріату з питань міграції.

Переважна більшість українських громадян вже встигла набути особливого правового статусу. Цей статус дозволяє їм безперешкодно влаштовуватись на роботу та ходити на безкоштовні мовні курси, щоб простіше інтегруватись у країні.