Світоліна поступилась Рибакіній у чвертьфіналі Вімблдону-2024

Світоліна програє Рибакіні на Вімблдоні-2024
Світоліна програє Рибакіні на Вімблдоні-2024

Українська тенісистка Еліна Світоліна зазнала поразки у чвертьфіналі Вімблдону-2024 від Єлени Рибакіної з Казахстану. Це її другий поспіль програний мейджор.

Світоліна розпочала турнір з перемоги над Магдою Лінетт і Юле Німаєр, а також перемогла в двох сетах Онс Жабер, яка є 10-ою ракеткою світу. Останній матч українка виграла менше, ніж за годину, перемігши Сінь Ю Ван з Китаю.

У чвертьфіналі Світоліна зустрілась з Єленою Рибакіною, яка замінила Анну Калінську, тенісистку з російським паспортом. Останній раз Світоліна і Рибакіна зустрічалися на Ролан Гаррос-2024, і українка не змогла пройти до півфіналу.

У першому сеті гравчині обмінялися брейками, а рішальним став восьмий гейм, коли Світоліна не заробила жодного очка на своїй подачі і дозволила Рибакіні зробити брейк. Уродженка Казахстану закрила сет з рахунком 6:3.

У другому сеті першою подавала Світоліна, але вже в першому геймі втратила свою подачу. Українка не змогла відновити паритет і знову програла на своїй подачі під час сьомого гейму.

Світоліна зробила вісім помилок в цьому матчі, в порівнянні з 15 помилками Рибакіної, але поступилась у кількості віннерів - 8:28.

Нагадаємо, Світоліна перемогла Ван Сіньюй у 1/8 фіналу Вімблдону-2024. Це найкращий результат серед українських тенісисток на цьому турнірі.

У третьому колі українка обіграла Онс Жабер в двох сетах з рахунком 6:1, 7:6(1).

Еліна Світоліна також висловила підтримку для постраждалих від російської агресії в Україні, надівши чорну пов'язку під час матчів.

Читайте також