Світовий рейтинг паспортів: як змінилося положення України

Паспорт України у світовому рейтингу
Паспорт України у світовому рейтингу

Україна піднялася на 23 позиції у рейтингу найсильніших паспортів світу

Згідно з індексом паспортів від Henley & Partner, Україна продемонструвала вражаюче зростання і піднялася на 23 позиції, посівши 30 місце. Цей індекс визначає силу паспортів країн світу, враховуючи кількість країн, до яких можна подорожувати без візи.

У першому місці рейтингу знову знаходиться Сінгапур, громадяни якого можуть вільно відвідувати 195 країн без візи. Франція, Німеччина, Італія, Японія та Іспанія ділять друге місце, де їх громадяни можуть подорожувати без візи в 192 країни. ОАЕ тепер увійшли до топ-10, піднявшись з 62-ї на 9-ту позицію. Це стало можливим завдяки активній візовій політиці країни, яка розширила безвізовий список на 152 країни з моменту створення індексу у 2006 році.

Прогрес України був значним - ми піднялися на 23 позиції, з 53-ї на 30-ту. Тепер українці можуть без візи відвідувати 148 країн. Цей успіх свідчить про поліпшення міжнародного іміджу країни та її досягнення у візовій політиці. Експерти прогнозують, що Україна продовжить зміцнювати свої позиції у рейтингу за підтримки міжнародної спільноти.

Додатково, Україна і Китай увійшли до десятки країн, які найбільше покращили свої позиції в рейтингу за останні 10 років.

Нагадаємо, що це рейтинг найсильніших паспортів світу на 2024 рік.

Читайте також