Таємничі «двері» в Антарктиді: знахідка у Google Maps схвилювала соцмережі

Таємничі двері в Антарктиді на карті Google
Таємничі двері в Антарктиді на карті Google

На картах Google Maps виявлено таємничі "двері" в Антарктиді, що здивували соцмережі. Про це повідомляє Daily Mail.

Користувачі соцмереж виявили на супутникових зображеннях Антарктиди об'єкт, що схожий на "дверний отвір". Він знаходиться на південному сході від японської станції Сева і викликав хвилю обговорень в мережі. Коментатори почали робити припущення про те, що це може бути будинок невідомих істот або космічний корабель з "Зоряного шляху".

Проте, як виявили вчені, немає нічого містичного в цьому відкритті. Професор гляціології Бетан Девіс з Університету Ньюкасла, проаналізувавши дані зі знімка, зазначила: це айсберг, який застряг на мілководді і тепер тане. "Це особливість цього району стоячого морського льоду в Східній Антарктиді", - повідомила вона.

Вулканолог професор Джон Смеллі додав, що вершина "дверного отвору" могла утворитися в результаті танення льоду. "Я майже впевнений, що це просто природне явище, і немає потреби хвилюватися", - підсумував він.

За останні кілька десятиліть через зміни клімату рослинний покрив в Антарктиді збільшився у понад 10 разів. Дослідники проаналізували супутникові знімки від 1986 до 2021 року. У 1986 році рослинність покривала менше ніж один квадратний кілометр, а у 2021 році - майже 12 квадратних кілометрів. Загальна площа Антарктичного півострова становить 500 тисяч квадратних кілометрів.

Читайте також