Тайвань взявся за розробку власної гіперзвукової зброї

Власна гіперзвукова зброя - розробка Тайваню
Власна гіперзвукова зброя - розробка Тайваню

Міністерство оборони Тайваню планує розробити гіперзвуковий прямоточний повітряно-реактивний двигун. Зазначається, що це пов'язано з гіперзвуковими системами озброєння. Програма, розроблена на Чжуншанському інституті науки і технології, свідчить про те, що збройні сили Тайваню планують отримати гіперзвукову зброю великої дальності протягом трьох років.

Радник Інституту науки і технологій у місті Чуншань Су Юй-Пен зазначив, що для розробки гіперзвукової технології важливе значення мають матеріалознавство та теплове проєктування. Він також зазначив, що Тайвань має достатні ресурси та досвід в інших галузях, пов'язаних із системами гіперзвукової зброї.

Чжуншанський інститут науки і технології входив до структури Бюро озброєнь міністерства оборони Тайваню і активно займався розробкою озброєнь та технологій подвійного призначення. З 2014 року інститут став адміністративною корпорацією, яка безпосередньо підпорядковується уряду Тайваню.

Ситуація навколо Тайваню загострилася після візиту Ненсі Пелосі, яка займала посаду спікера палати представників США, на острів у серпні 2022 року. Китай засудив цей візит і провів масштабні військові навчання, бачачи у ньому підтримку тайванського сепаратизму з боку США.

Влада Тайваню намагається покращити свою обороноздатність через загрозу з боку Китаю. Ця загроза стала більш серйозною після заяви Сі Цзіньпіна про неминуче возз'єднання Китаю і Тайваню. Він також відправив більше військових літаків та кораблів для перевірки оборони острова.

Читайте також