Там більше платять: «вагнерівці» тікають з Білорусі до Африки

Найманці "Вагнера" тікають з Білорусі до Африки через низьку заробітну плату

За інформацією «Центру національного спротиву» (ЦНС), найманці ПВК «Вагнер», які працюють в Білорусі як інструктори, зважаючи на низьку заробітну плату, почали масово тікати до Африки, де вони отримують високу оплату за свою участь в бойових діях.

В повідомленні ЦНС зазначається, що кількість «вагнерівців» на території Білорусі зменшилася з 500 до 400 осіб. Це може призвести до того, що в майбутньому військкомат буде надсилати бранців на війну в Україну без попереднього навчання, як це зазвичай було.

Найманці "Вагнера" переходять під контроль Рамзана Кадирова

Згідно з інформацією, отриманою зі звіту Інституту вивчення війни (ISW), три тисячі колишніх бойовиків ПВК «Вагнер» переходять під контроль глави Чечні Рамзана Кадирова. Він заявив, що міністерство оборони Росії вже виділило місця для розміщення "вагнерівців" у спецпідрозділі Росгвардії «Ахмат». Зауважимо, що це може означати, що "Вагнер" буде підпорядкований мінобороні Росії, а не Росгвардії.

Європейський Союз скасував санкції проти низки осіб

Новини також повідомляють, що Європейський Союз скасував санкції проти деяких осіб, які раніше були звинувачені у проведенні агресивної війни проти України. Зокрема, санкції були скасовані проти засновника "Яндексу" Аркадія Воложа і командира ПВК "Вагнер" Дмитра Уткіна, який загинув разом з засновником ПВК Євгеном Пригожиним в авіакатастрофі.