Telegram отримав список «проблемних» каналів від української влади – ЗМІ

Telegram вивчає перелік проблемних каналів від української влади

Компанія Telegram отримала від української влади перелік "потенційно проблемних" каналів та перевіряє їхній контент на відповідність правил месенджера, повідомив представник компанії Ремі Вонг.

Telegram вивчає перелік каналів від української влади та буде вживати заходів проти будь-якого контенту, який порушує умови надання послуг месенджера.

«Telegram був спеціально створений для захисту користувачів від російського стеження. Наші додатки мають відкритий вихідний код, а протокол шифрування повністю задокументований, тому будь-який дослідник може самостійно перевірити його цілісність і реалізацію», - заявив Вонг.

У Верховній Раді обговорюють питання регулювання месенджера Telegram. Адміністрація Telegram відмовляється блокувати канали з російською пропагандою, що може призвести до блокування месенджера в Україні.

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що заборона Telegram можлива, якщо влада отримає документи, які підтверджують загрозу. Він також наголосив на необхідності дотримання принципів журналістської етики та розробці проукраїнських меседжів для боротьби з російською дезінформацією.

Для ефективної боротьби з дезінформацією потрібно розробити чіткі проукраїнські меседжі і просувати їх як для внутрішньої, так і для зовнішньої аудиторії.