Теплий одяг, ковдри, «буржуйки». Військова комендатура на Курщині готує «опалювальний сезон» для місцевих

Військова комендатура готується до опалювального сезону
Військова комендатура готується до опалювального сезону

Військова комендатура на Курщині готується до зими і планує надавати допомогу місцевим жителям з опаленням. Пресофіцер Олексій Дмитрашківський, який спілкується з населенням у Курській області Росії, розповів про це в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, людям будуть надавати печі, які вони зможуть самостійно встановити. У випадках, коли це неможливо, допомогу з опаленням надаватиме військова комендатура.

Також було домовлено про отримання гуманітарної допомоги, зокрема теплого одягу, ковдр і подушок, від одного з волонтерських рухів Харківщини. Все це буде доставлено найближчим часом.

Дмитрашківський також повідомив, що військова комендатура відновила водопостачання в населеному пункті Гуєво та частково в Суджі.

Проте, постійні обстріли створюють проблеми. Встановлення генераторів та доставка палива для них є складними завданнями. Наприклад, учора це не було можливо через атаки ФПВ-дронів.

Більшість мешканців Курщини планує евакуюватися в РФ, але російське керівництво не надає запитів щодо гуманітарного коридору. Є також люди, які не бажають залишати прифронтовий регіон ні в Росії, ні в Україні, навіть якщо їх родичі готові забрати до себе.  Більшість з них - люди похилого віку.

Читайте також