Тепло зміниться заморозками, снігом та грозами: в Україну йде циклон зі Скандинавії

Циклон зі Скандинавії принесе до України заморозки, сніг та грози.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич виданню Метеопрог.

Наступного тижня очікується нестабільна погода зі змінною температурою повітря, атмосферним тиском, дощами з грозами та поривчастим вітром.

За словами синоптика, циклонічна активність та посилення атмосферних фронтів при пониженому тиску призведуть до дощів, особливо в західних та північних областях. При цьому температура повітря буде нерівномірно розподілена по країні.

"Південно-східні регіони продовжать перебувати в аномально теплій повітряній масі, тоді як на західні та північно-західні області України пошириться холодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова. Тому в другій половині тижня тут не виключено заморозків, як на поверхні грунту, так і місцями у повітрі", - розповів Кібальчич.

Вівторок, 16 квітня

В Україні очікується нестабільна погода. Короткочасні дощі пройдуть у більшості областей, за винятком півдня та центру. Час від часу можливі грози. Вітер на Лівобережжі південно-західний, в західних областях західний, швидкість 7-12 м/с, місцями пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі в північних та західних областях буде від +6 до +11 градусів, вдень від +12 до +17 градусів. В південних, центральних та східних областях вночі від +11 до +16 градусів, вдень від +23 до +28 градусів.

Середа, 17 квітня

У більшості областей, за винятком південно-східної частини, також очікуються дощі, місцями інтенсивні. Не виключені місцеві грози. Вітер буде змінних напрямків, швидкість 3-8 м/с, на Приазов'ї та Донбасі вдень можливі пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі в західних та північних областях буде від +2 до +7 градусів, на південному сході від +10 до +15 градусів. Протягом дня повітря прогріється від +9 до +14 градусів, на південному сході від +18 до +25 градусів.

Четвер, 18 квітня

Очікується нестабільна погода з дощами у більшості областей України. Можливі окремі грози. Вітер буде південно-західний з переходом на північний, швидкість 5-10 м/с. Температура повітря в західних та північних областях вночі становитиме +2…+7 градусів, вдень +7…+12 градусів. У східних та південних областях вночі +9…+14 градусів, вдень +17…+22 градусів.

П'ятниця, 19 квітня

В центральних та північних областях, а також на Закарпатті, вдень можливі невеликі дощі, в решті території України опадів не очікується. Вітер буде північно-західний, швидкість 5-10 м/с. Температура повітря вночі в західних областях становитиме +1...+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі можливі заморозки в межах 0...-4 градусів. На решті території країни температура повітря буде від +5 до +10 градусів. Вдень повітря прогріється від +11 до +16 градусів.

Субота, 20 квітня

У західних регіонах очікуються сильні дощі, а в Карпатах - заметіль снігом. Вдень невеликі опади можливі також на Приазов'ї та на сході. Вітер буде східний/південно-східний, швидкість 7-12 м/с, вдень можливі пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме від +3 до +8 градусів, в північних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі можливі заморозки в межах 0...-3 градусів. Вдень температура підніметься до +13...+18 градусів, підтримуються принаймні +8...+13 градусів.

Неділя, 21 квітня

На всій території України очікується нестабільна, вітряна та дощова погода. Температура повітря вночі буде від +7 до +12 градусів, вдень від +13 до +22 градусів, на заході до +8...+13 градусів.

Нагадаємо, синоптики розповіли про погоду у квітні.