Теракт у Підмосков’ї, мобілізація в Україні, удари по енергетиці - головне за ніч

У ніч на 23 березня у Підмосков'ї відбувся теракт, внаслідок якого життя загубили десятки людей. "Ісламська держава" оголосила про свою відповідальність за цей акт тероризму.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт в Підмосков'ї - CNN

Згідно з повідомленням телеканалу CNN, "Ісламська держава" (також відома як "ІДІЛ") признала свою причетність до теракту, що стався в концертному залі "Крокус" у Красногорську, Підмосков'ї. Проте, у заяві не було надано доказів для підтвердження цього звинувачення.

Французько-німецький виробник танків KNDS створить філію в Україні

Париж і Берлін домовилися про створення філії французько-німецької компанії KNDS в Україні. Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню після зустрічі з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Рада визначила умови відстрочки і бронювання від мобілізації

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав відстрочку від мобілізації для аспірантів бюджетної та контрактної форм навчання. Аспірантам не буде необхідною мобілізація, незалежно від їх форми навчання.

Російські напади на енергетичну інфраструктуру України будуть продовжуватися - ISW

Експерти організації ISW вважають, що Росія намірена продовжити інтенсивні напади на енергетичну інфраструктуру України під час майбутніх масованих атак. Одна з причин - використання затримок в наданні допомоги з боку західних країн, що суттєво обмежує можливості української протиповітряної оборони.

Слід зазначити, що Легіон "Свобода Росії" звинуватив "терористичний режим Путіна" у теракті, що стався в Підмосков'ї.

Російські спецслужби вже виключили можливість причетності України до теракту під Москвою.