Теракт в Анкарі, кредит G7 для України. Головне за 23 жовтня

Терористична атака в Анкарі, фінансування від G7 для України
Терористична атака в Анкарі, фінансування від G7 для України

На сайті "Главком" можна знайти добірку новин, які відбулися 23 жовтня. Серед них - теракт в Анкарі, виділення США Україні $20 млрд, а також рішення суду щодо нардепки Кормишкіної.

Теракт в Анкарі

В столиці Туреччини відбувся теракт, який спрямовано на компанію Turkish Aerospace Industries Inc.

Злочинці під'їхали до входу учасниками автомобіля і розпочали стрілянину. Вибух стався поруч з контрольно-пропускним пунктом. За даними засобів масової інформації, загинули дві людини, які ймовірно були охоронцями. Терористи були розділені на дві групи. Смертник підірвав себе біля прохідної заводу. Також повідомляється, що двох терористів ліквідували.

На підприємстві Turkish Aerospace Industries внаслідок теракту загинули чотири людини, а ще 14 отримали поранення.

США виділять Україні $20 млрд

Сполучені Штати та інші країни готуються надати Україні кредитний пакет в розмірі $50 млрд, з яких $20 млрд буде надано саме США.

Згідно з зобов'язаннями G7 на суму $50 млрд, Сполучені Штати планують виділити кредит в розмірі $20 млрд. Інші $30 млрд будуть надіслані від інших країн G7. Білий дім підкреслив, що США надасть необхідну допомогу Україні, не навантажуючи американських платників податків.

Суд відпустив нардепку Кормишкіну на поруки

Вищий антикорупційний суд відпустив підозрювану в незаконному збагаченні народну депутатку Ірину Кормишкіну на поруки. Головою поруки став Давід Арахамія, голова фракції "Слуга народу", а також Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА.

Кормишкіна повинна здати паспорти для виїзду за кордон, повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця проживання та виконувати інші стандартні обов'язки. Тривалість поруки - два місяці. Питання стосовно оскарження запобіжного заходу будуть вирішуватися після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

На Донеччині окупанти зруйнували офіс Червоного Хреста

Російські сили під час обстрілу міста Курахове Донецької області знищили приміщення будинку культури, де розташовувався офіс Мар'їнської районної організації Червоного Хреста України.

Унаслідок нападу зруйновано матеріальні цінності, але співробітникам і волонтерам не стало жодної шкоди.

СБУ затримала агентів російської розвідки, які готували теракт у Києві

За даними СБУ та Національної поліції, був попереджений теракт у Києві, який планувала російська розвідка. У результаті спецоперації було затримано двох російських агентів, які планували вибуховий акт у популярному місці столиці України.

Метою окупантів було нанести якомога більше жертв серед мирних жителів Києва, щоб створити панічну атмосферу серед населення.

Читайте також

В Україні зафіксовано землертрус
сьогодні, 00:27 8 переглянули
В Україні зафіксовано землертрус