Терехов: Без допомоги США Харків може стати «другим Алеппо»

Харків під загрозою стати другим Алеппо без американської допомоги

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що без військової допомоги США, яка дозволить отримати ППО для захисту від російських атак, місто може стати таким же руйнівним місцем, як Алеппо. Він відзначив, що Росія змінила свою тактику, спрямовуючи обстріли на житлові райони та енергосистему Харкова.

Нам потрібна ця підтримка, щоб не допустити, аби Харків став другим Алеппо

Терехов зазначив, що пакет військової допомоги США на суму 60 млрд доларів є вирішальним для міста. Він посилався на сирійське місто Алеппо, яке зазнало інтенсивних бомбардувань 10 років тому з боку російських та сирійських сил.

Алеппо - символ війни в Сирії

Алеппо було колись одним з найбільших та найбільш розвинених міст Сирії. Проте через чотири роки війни воно перетворилося на руїни, зокрема його старе місто, що входить до Світової спадщини ЮНЕСКО. В Алеппо фіксували використання надмірної військової сили проти мирних жителів та застосування касетних бомб і хімічної зброї.

Російські атаки в Україні

Сьогодні росіяни завдали ракетних ударів по Чернігову, що призвело до загибелі та поранення людей. Також в Одесі пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Місцеві жителі повідомляють про один вибух. У зв'язку з цим голова Одеської ОВА закликав жителів бути в безпечних місцях до закінчення повітряної тривоги.

Харків не під загрозою нападу від Росії

Головне управління розвідки України спростувало чутки про можливий російський напад на Харків. Розвідка повідомила, що це є російським дезінформаційним заходом.