Терехов відповів, чи існують плани щодо евакуації Харкова

Харківський мер про евакуацію населення

Міський голова Харкова, Ігор Терехов, заявив, що наразі немає приводів для евакуації мешканців з міста. Він наголосив, що будь-яка інформація про це є пропагандою з боку Росії, яка має на меті залякати людей. У разі необхідності евакуація проводиться тільки на територіях, де тривають бойові дії.

Терехов зазначив, що у Харкові проживає 1,3 мільйона осіб, і наразі немає підстав для евакуації. Він висловив переконання, що навіть якщо ворог готує щось, жителі міста будуть готові відстояти свою землю. Мер Харкова наголосив, що це місто є форпостом України і мешканці розуміють цю важливість.

Нові подробиці про атаки Росії на Україну

Протягом останньої доби відбулося 53 бойових зіткнень в рамках 768-ї доби війни Росії проти України. Ворог здійснив 22 ракетні та 79 авіаційних ударів, а також 97 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. У нічний час, російські окупанти використали 3 безпілотники типу Shahed, але два з них було знищено засобами протиповітряної оборони України.

За даними джерел у Кремлі, російському президенту Володимиру Путіну неспокійно, і він планує взяти під контроль Харків. Для цього він намагається залякати мешканців міста та робить небезпечні кроки відносно України.