The Economist розповів, як Україна використовує ШІ для боротьби з РФ

Україна використовує штучний інтелект для отримання переваги у військовій сфері. За допомогою алгоритмів ШІ, аналізується велика кількість даних з російських соціальних медіа та соціально-економічних даних. Таким чином, в Україні вивчаються настрої російських громадян та знаходяться важливі військові цілі.

Ідентифікація цілей

За допомогою ШІ, виробники безпілотників зможуть ідентифікувати військові цілі. ШІ-моделі можуть аналізувати зображення та тексти, знаходити потенційні місця розташування систем озброєння противника. Такий підхід допомагає швидко знаходити важливі цілі, які потім передаються українській армії для знищення.

Виявлення слабких сторін

ШІ також допомагає збирати інформацію про слабкі сторони російської армії. Використовуючи ШІ SemanticForce, вивчають діяльність російських волонтерських груп. ШІ також виявляє повідомлення ботів та допомагає виявляти порушників санкцій проти Росії.

Контррозвідка

ШІ є корисним для сфери контррозвідки. Використовуючи ШІ, українські розвідники можуть виявляти людей, нахильних до зради, та допомагають у виявленні порушників санкцій. Також штучний інтелект допомагає аналізувати соціальні мережі.

У гуманітарному розмінуванні території України допомагатиме штучний інтелект у співпраці з американською компанією Palantir. Компанія надасть корисні рекомендації щодо очищення території шляхом використання дронів та традиційних методів.