Ті, хто проти м'яса, хутра та розваг у цирку: у світі відзначають День вегана

1 листопада у всьому світі відзначають День вегана. З черговим роком все більше людей обирають рослинну їжу як свій щоденний раціон.

Вегани - це люди, які обмежуються більш жорсткими правилами в уживанні їжі. Вони виключають зі свого раціону будь-які продукти тваринного походження, такі як м'ясо, риба, яйця, молочні продукти та мед. Багато веганів також відмовляються використовувати шкіру та хутро, купувати косметичні засоби, які тестуються на тваринах, і виступають проти використання тварин у розвагах, таких як цирк та коріду.

Переваги веганства включають боротьбу з ожирінням, зменшення ризику серцевих захворювань, поліпшення травлення, очищення організму від токсинів та шлаків, підвищення рівня глюкози в крові, що є корисним для людей з діабетом, і зниження ризику онкологічних захворювань.

Але такий спосіб харчування може мати й недоліки. Вегани, якщо не отримують достатньо калорій, швидше відчувають втому, а брак білка та кальцію може спричинити проблеми зі шкірою, волоссям, зубами та кістками.

Перед тим як приймати рішення про перехід на веганський раціон, рекомендується проконсультуватися з дієтологом або лікарем.

Голландська компанія Vivera створила невероятно смачний безм'ясний стейк, який має аналогічний смак. Це справжня знахідка для вегетаріанців.