TikTok-акаунти відомих людей опинились під загрозою. Що сталося

Зображення акаунтів TikTok-знаменитостей під загрозою
Зображення акаунтів TikTok-знаменитостей під загрозою

Хакери атакували акаунти CNN, Sony та Періс Гілтон на TikTok

Зловмисники зламали акаунти відомих компаній та особистостей на платформі TikTok. Ця інформація була опублікована Суспільним з посиланням на Recorded Future News.

За допомогою функції обміну повідомленнями в соцмережі TikTok, хакери поширюють шкідливе програмне забезпечення. Це дозволяє їм отримати доступ до акаунтів без жертви натискання на посилання або завантаження чогось.

Наша безпекова команда знає про потенційний вірус, спрямований на декілька відомих акаунтів. Ми вживаємо заходів, щоб зупинити цю атаку та запобігти їй у майбутньому

Представник TikTok заявив, що спілкується безпосередньо з власниками порушених акаунтів, щоб відновити доступ до них при необхідності. Проте, він відмовився коментувати шкідливе програмне забезпечення, яке було використано, та кількість атацьованих акаунтів або висловлювати припущення щодо зловмисників.

Нагадаємо, TikTok і його китайська компанія-власник ByteDance подали позов, щоб заблокувати закон про можливу заборону TikTok у США.

Конгрес США проголосував за заборону TikTok

Конгрес США прийняв рішення про заборону китайського соцмережевого додатка TikTok. Застосунок буде недоступний для завантаження через 270 днів, якщо китайська компанія-власник не продастиме платформу.

79 сенаторів підтримали заборону TikTok, 18 були проти. Це рішення додасть багато проблем компанії ByteDance, яка може відмовитися від TikTok, щоб уникнути заборони. Очікувалося, що TikTok подасть позов до суду, щоб заблокувати закон.

Читайте також