TikTok витратив $7 млн, аби переконати США відмовитися від блокування застосунку

Китайська компанія ByteDance спробувала зупинити заборону TikTok у США за допомогою витрат на лобіювання

Китайська компанія ByteDance витратила $7 млн, щоб намагатися зупинити уряд США від заборони соціальної мережі TikTok у країні. Цю інформацію повідомляє Cnbc.

В перші три місяці року ByteDance витратила рекордні $2,68 млн на внутрішніх лобістів, щоб націлити їх на Конгрес і федеральних чиновників. TikTok також витратив понад $4,5 млн на телевізійну та цифрову рекламну кампанію проти заборони.

Витрати нібито відображають роботу, яку платформа робить, щоб "розповісти політикам" про вплив законодавства на спільноту зі 170 млн американців, які користуються платформою.

Крім власного лобіювання, ByteDance також використовував зовнішніх консультантів. Компанія заплатила лобісту Девіду Урбану $80 тис за спробу вплинути на Конгрес щодо законопроєкту.

Президент Джо Байден підписав закон, який забороняє TikTok в США, якщо китайська компанія ByteDance не продаст свою частку.

Заборона TikTok була включена до законопроєкту про надання іноземної допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню. Цей крок є кульмінацією багаторічних спроб Вашингтону обмежити діяльність TikTok, пов'язану з Китаєм. Проте закон не призведе до негайного блокування TikTok.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що готовий підписати закон, який обмежить роботу TikTok в країні.

Конгрес США проголосував за заборону китайської соціальної мережі TikTok. Застосунок стане недоступним для завантаження через 270 днів, якщо китайський власник не продаст платформу.

Інші новини:

  • Соцмережі на контролі: Чому США та Китай занепокоєні
  • Просували проросійські наративи: TikTok заблокував акаунти популярних блогерів
  • Центр протидії дезінформації співпрацюватиме з TikTok, щоб боротися з пропагандою РФ