«Tinder для робочих місць»: у Німеччині з'явиться нова схема працевлаштування

Тривнули пошуки роботи? Вона доступна зараз!
Тривнули пошуки роботи? Вона доступна зараз!

У Німеччині створюють спільну платформу EU Talent Pool, на якій громадяни країн, які не є членами ЄС, зможуть створити свої профілі та знайти роботу в 27 державах-членах, включаючи Німеччину. Про це повідомляє Aussiedlerbote.

На засіданні Ради з юстиції та внутрішніх справ у Люксембурзі Рада ЄС погодила спільну позицію на пропозицію про додатковий інструмент для спрощення найму співробітників з-за меж ЄС. Комісар ЄС із внутрішніх справ Ільва Йоханссон назвала цю ініціативу "Tinder для робочих місць" (за аналогією до Tinder - глобальної платформи для онлайн-знайомств, де можна знайомитися та знаходити нових друзів у понад 190 країнах - "Главком").

Ідея полягає у створенні загальноєвропейської онлайн-платформи, на якій претенденти з-за меж ЄС зможуть створити профілі з докладним описом своїх навичок, кваліфікації, досвіду роботи та мов, якими вони володіють. Роботодавці з усіх країн-учасниць зможуть розміщувати свої вакансії на платформі.

На платформі будуть розміщені лише вакансії, пов'язані з навичками чи професіями, за якими країни-члени або ЄС загалом визнали брак робочої сили. Talent Pool має на меті допомогти роботодавцям ЄС подолати деякі труднощі, пов'язані з підбором персоналу на міжнародному рівні.

Важливо розуміти, що Talent Pool не є єдиною системою надання дозволів на роботу: кожен, хто отримає роботу через платформу, все одно повинен подати заяву на отримання звичайного дозволу на роботу в країні, де він знайшов роботу.

"Європейському парламенту та Раді тепер доведеться засідати разом, щоб узгодити юридичний текст, і це станеться після літа. З боку Ради це перший крок, але законодавство ще має бути узгодженим", - повідомляє співробітник пресслужби Європейської ради Йоханнес Кляйс.

Тепер Рада розпочне переговори з Європейським парламентом, щоб узгодити остаточний законодавчий текст пропозиції, яка є частиною ширшого пакету ЄС щодо підвищення кваліфікації та мобільності талантів.

До слова, у Німеччині можна знайти принаймні сім професій, які мають високу зарплату і не вимагають багаторічного навчання. При цьому, у 2024 році середньостатистичний працівник у Федеративній Республіці заробляє €51,9 тисячі на рік до оподаткування.

Читайте також