Тисячі паломників Московської церкви попри заборону прибули до Почаївської лаври

Паломники тисячі прибули до лаври
Паломники тисячі прибули до лаври

Паломники з'їжджаються до Почаївської лаври

Близько 30 тисяч паломників відвідали Свято-Успенську Почаївську лавру, повідомляє УПЦ. Паломники прибули з Кам'янця-Подільського для святкування Успіння Пресвятої Богородиці за юліанським календарем. Свято монастиря зібрало так багато людей, що їм знадобилося майже 40 хвилин, щоб пройти через браму лаври. В УПЦ МП зазначають, що паломники проходили 200 км, «з молитвою за Боже благословення для України».

Проте, Рада оборони ухвалила рішення про заборону ходи на Преображення та Успіння Пресвятої Богородиці в 2023 році. Поліція забезпечує безпеку і порядок під час паломництва. На цей раз кількість учасників зменшилась порівняно з минулим роком. За даними УПЦ МП, приблизно 30 тисяч паломників відвідали лавру, водночас представники Почаївської лаври згадували про 20 тисяч прочан. Хресний хід до лаври з Довжка, що біля Кам'янця-Подільського, відбувається щороку 19 серпня з участю вірян УПЦ МП.

У 2023 році під час хресного ходу Московського патріархату, який проводився на заході України, представники УПЦ МП були оголошені провокаторами місцевою владою, незважаючи на заборону.

Читайте також