Ткаченка запитали про звання у Повалій, Лорак, Кіркорова

Міністерство культури та інформаційної політики розробило законопроєкт щодо механізму позбавлення звань чи орденів.

Документ винесуть на засідання уряду, після цього спрямують до парламенту. Про це сказав міністр Олександр Ткаченко в інтерв'ю "Укрінформ".

Ткаченка запитали про те, що співачки з України Таїсія Повалій, Ані Лорак, росіяни Філіп Кіркоров, Микола Басков зберігають звання народних артистів України.

"Наразі законодавчого механізму позбавлення звань чи орденів не існує ‒ лише є можливість нагороджувати. Зараз ми реєструємо проєкт закону, який розробило міністерство, про подолання наслідків русифікації. Він містить норми, що дозволять державі позбавляти підсанкційних осіб звань чи орденів. З боку колег-депутатів є повне розуміння та підтримка ініціативи", ‒ сказав міністр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Я думаю, що такого роду закони - це питання тижнів", ‒ сказав Ткаченко.

Торік президент Володимир Зеленський затвердив санкції РНБО проти низки артистів з України і РФ. У санкційний список потрапили артисти Ані Лорак, Регіна Тодоренко, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова.

У липні 2016 року, на третій рік воєнної агресії РФ проти України, Ані Лорак виступала на святкуванні 320-річчя військово-морського флоту Росії в Санкт-Петербурзі.

А Таїсія Повалій розважала росіян 9 травня цього року. Також Повалій розважала росіян на новорічному "вогнику" на кремлівському телебаченні.