Торгівля квітами: за які можна отримати штраф у 3500 гривень

Заборона продажу першоцвітів

В Україну вже наближається весна, а разом з нею і період цвітіння першоцвітів. Як виявилось, торгувати цими квітами заборонено, і за порушення цього правила можна отримати штраф. Про це заявили в Київській міській державній адміністрації.

Згідно з повідомленням КМДА, першоцвіти в Україні відносяться до рідкісних та зникаючих рослин. Вони занесені до Червоної книги України та охороняються законом. З цієї причини торгівля цими квітами розглядається як порушення закону.

«Їхнє масове знищення для продажу призводить до зменшення кількості першоцвітів у природі. А також загрожує їх повним знищенням», - резюмували в КМДА.

Також в КМДА пояснили, що першоцвіти розмножуються не лише цибулинами, а й насінням. Тим не менш, через торгівлю цими квітами вони не встигають утворити насіння та розповсюдитися швидше.

Як показує зображення, представлене КМДА, першоцвітами займаються не лише нелегальні продавці, але і великі роздрібні мережі, які безсоромно порушують закон. Тому торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією.

Нагадаємо, за торгівлю пролісками, крокусами, білоцвітами, сон-травою та іншими першоцвітами передбачено штраф від 1700 до 3655 грн. Запровадження таких штрафів необхідне для збереження цих рідкісних рослин і запобігання їх повному знищенню.