"Треба покарати винних": У Третьій штурмовій бригаді висловилися про ліквідацію МСЕК

Зображена бригада Третьої штурмової участи у ліквідації МСЕК
Зображена бригада Третьої штурмової участи у ліквідації МСЕК

У Третій штурмовій бригаді погодилися з рішенням про припинення роботи МСЕК і висловилися за потребу покарання винних у корупційних діях. Про це заявив заступник командира бригади Максим Жорін.

"Про корумпованість і неадекватність МСЕК усі знають давно. Особливо військові, яким, наприклад, з ампутаціями призначають тимчасову групу інвалідності або пов'язують її з 'побутовими травмами'. Про розквіт корупції під час мобілізації взагалі мовчу", - зазначив Жорін.

За його словами, надзвичайно важливо провести розслідування і покарати всіх, хто причетний до корупційних схем. Він нагадав про відсутність справжнього покарання для корупціонерів МСЕК і підкреслив важливість того, щоб нова система не створювала нові можливості для зловживань.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що з 1 січня 2025 року планується повне припинення роботи МСЕК. Замість медико-соціальної експертизи буде впроваджена оцінка функціонування людини і виявлення її потреб.

У процесі будуть залучатися різні відомства: Міністерство соціальної політики буде аналізувати втрачені функції і можливі компенсаторні механізми, Міністерство економіки буде долучатися у випадках неможливості займатися колишньою роботою, а Міністерство освіти пропонуватиме варіанти перепідготовки.

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №732/2024, яким вводиться в дію рішення РНБО з протидії корупції та іншим правопорушенням при встановленні інвалідності посадовим особам державних органів.

Читайте також