Третя штурмова про ситуацію в Авдіївці: співвідношення сил один до семи

У районі Авдіївки стан справ складний. Відношення сил української армії до російської становить 1 до 7. Таку інформацію надав пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади, Олександр Бородін, у інтерв'ю "Радіо Свобода".

«Треба розуміти, що тут проти нас дві армії. Співвідношення приблизно один до семи. Це дуже серйозний виклик. Якщо порівнювати з Бахмутом, де ми теж були в обороні під час ПВК «Вагнер», то там була суміш між «зеками» та «спецурою», то тут лінійні бригади механізовані РФ та спеціалісти з ГРУ (Головне управління Генерального штабу Збройних сил РФ). Тобто, це, напевно, найсерйозніший кулак Росії в Україні», – розповів Бородін.

За словами Бородіна, українські сили зараз знаходяться в складній обороні. У деяких ділянках ворог може обстрілювати практично з будь-якого напрямку.

«Деякі підрозділи працюють у нас на 360 градусів. Тобто дійсно ситуація важка, і один з елементів – це те, що ворог може на деяких ділянках уражати майже повністю на 360 градусів. Це не говорить, що ми повністю в оточенні на цих ділянках, але це означає, що уражати він може», – зазначив Бородін.

На Донецькому напрямку, де знаходиться Авдіївка, тривають важкі бої. Бійці Третьої штурмової бригади опублікували відео з міста, яке регулярно обстрілюється. Захисники стверджують, що бої на цьому напрямку ще складніші, ніж у Бахмуті.

Раніше було повідомлено, що Третя окрема штурмова бригада була терміново передислокована в Авдіївку. Тоді ж ситуація в місті була надзвичайно критичною, повідомили в бригаді. Сьогодні триває 722-й день повномасштабної війни Росії проти України. За цей період ворожі сили здійснили 30 ракетних і 56 авіаційних ударів, а також провели 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.