Третій день поспіль росіяни сидять без світла після збою на Ростовській АЕС

Ростовська АЕС без світла, росіяни незадоволені
Ростовська АЕС без світла, росіяни незадоволені

У зв'язку зі спекою, що тримається в Ростовській області та кількох інших регіонах Росії, графіки обмеження енергоспоживання були введені. Це рішення прийнято через ризик перевантаження електроустановок. За повідомленням регіонального оператора розподілу електроенергії "Доненерго", були введені графіки тимчасового вимкнення споживачів електричної потужності в Ростовській області.

«З метою недопущення виходу обладнання з ладу та запобігання аварійній ситуації в енергосистемі Півдня в енергосистемі Ростовської області в рамках законодавства за командою АТ «Системний оператор Єдиної енергетичної системи" введено в дію графіки тимчасового вимкнення споживачів електричної потужності», – повідомив регіональний оператор розподілу електроенергії «Доненерго».

У двох районах міста Новочеркаськ також запровадять тимчасове обмеження подачі електроенергії, заявив голова адміністрації міста, Юрій Лисенко.

Проблеми з електроенергією також тривають в окупованому Криму. «Крименерго» повідомило, що через аномальну спеку та збільшення навантаження на енергосистему Півдня Росії, введено графік тимчасового обмеження споживання електроенергії на півострові. Серед міст, що стануть без електрики, є Сімферополь, Ялта, Алушта, Євпаторія, Феодосія, Керч та інші.

Зауважимо, що проблеми з електрикою тривають вже третій день після збою на атомній електростанції в Ростові.

Масштабні проблеми з електричним живленням тривають уже третій день після збою на Ростовській атомній електростанції (АЕС) 16 липня. Тоді один з енергоблоків було відключено через неполадки на турбогенераторі АЕС.

Також обмеження електропостачання вводилися у Дагестані, Краснодарському краї, Ставропольському краї та Кабардино-Балкарії 17 та 18 липня. За словами заступника голови Міненерго РФ Євгена Грабчака, близько 2,5 млн осіб залишилися без електрики в регіонах Півдня Росії.

Після аварії на атомній електростанції було відключено близько 2,5 млн осіб у південних регіонах Росії. Проблеми виникли через недостатній обсяг генерації, необхідність збільшення перетоків з сусідніх регіонів та перевантаження мереж.

Джерело: https://censor.net/ua/n3500548

Читайте також