Три роки в'язниці: суд виніс вирок одеситу за ухилення від мобілізації

Подання прокуратури щодо винесення вироку
Подання прокуратури щодо винесення вироку

Ухилення від мобілізації: чоловік отримав три роки позбавлення волі

У суді Київського райсуду Одеси було визначено покарання для чоловіка, який ухилявся від мобілізації. Вироком йому було призначено три роки позбавлення волі. Про це повідомляється в рішенні суду.

За даними документу, чоловікові двічі приходила повістка на мобілізацію після проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), але він не з’являвся відповідно до вимог. Перша повістка була у лютому 2024 року, а друга - у березні.

Згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України, чоловік був звинувачений у відмові від мобілізації.

Я добровільно не з’являвся на ТЦК, оскільки не маю наміру воювати. Моєю пріоритетною метою є фінансова підтримка моєї сестри, яка самотужки виховує трьох дітей. Захищати Україну - не моє завдання

Чоловік визнав свою провину та пояснив, що не був на прийомі до ТЦК для уточнення даних. Також він зазначив про свої травми, отримані раніше - ножове поранення в легеню та вогнепальне поранення кінцівки, що ускладнює його рухову активність. Обвинувачений стверджував, що військові частини відмовилися його приймати через його стан здоров’я.

Суд визнав чоловіка винним у відмові від мобілізації та призначив йому трьох років позбавлення волі. Це найменше покарання за статтею 336 Кримінального кодексу.

Читайте також:

  • Чому люди стали пишатися ухилянтами?
  • Стало відомо, скільки українців втекли від мобілізації до Румунії

Читайте також