Три шкідливі ранкові звички, від яких варто позбутись назавжди

Після пробудження не рекомендується вживати каву, апельсиновий сік або займатися фізичними вправами. Ці звички можуть негативно вплинути на здоров'я, зауважує британська лікарка Міріам Стоппард, повідомляє Mirror.

Займання фізичними вправами відразу після сну небажане, оскільки в цей час тіло зневоднене. Тканини не мають достатньої еластичності, а міжхребцеві диски можуть навіть вискочити через це, за словами лікаря.

Щодо звичайного апельсинового соку, він надає значну навантаження на обмін речовин, що призводить до різкого підвищення рівня цукру в крові.

Ранковий метаболізм організму ще не може ідеально регулювати рівень інсуліну. Схожий вплив має й кава, яка спожита натщесерце.

Таким чином, відмова від цих двох напоїв одразу після прокидання допоможе зменшити ризик розвитку діабету та серцевих проблем.

Професор Джеймс Беттс з Університету Батан рекомендує кавоманам починати день з сніданку, хоча б щось з'їдаючи.

Кава - потужний психостимулятор, який спричиняє залежність. Спочатку ви відчуваєте сильний прилив енергії, але потім виникає нервовість і підвищена тривожність.

Крім того, ті, хто споживають багато кави, стикаються з проблемами виснаження нервових клітин та неправильною роботою надниркових залоз.