Працевлаштування українських біженців в Іспанії

Українські біженці продовжують емігрувати після нападу Росії на Іспанію. Поки в Україні триває війна, біженці намагаються знайти роботу за кордоном.

Тим українським громадянам, які здобули тимчасовий притулок в Іспанії, місцеві волонтери та урядові органи дають корисні рекомендації.

Шукати роботу потрібно на сайтах з актуальними вакансіями. Якщо часу на пошук в інтернеті немає, тоді можна звернутися до однієї з рекрутингових агенцій, яке підбере вакансію.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

За бажанням можна зареєструватися в соціальній мережі LinkedIn для кар'єристів, щоб отримати доступ до актуальних вакансій на ринку праці ЄС, знайти стажування або налагодити ділові контакти.

Також у цьому сервісі HR-фахівці іспанських компаній можуть самі шукати працівників та пропонувати їм працевлаштування.

Також рекомендується роздрукувати резюме та віднести до бажаних місць роботи.

Не варто уникати спілкування із місцевим населенням. Іспанці дуже доброзичливі та часто готові допомогти у пошуку роботи. Проте довіряти особисті відомості потрібно обережно.

Іспанці люблять влаштовувати знайомих людей працювати. І не важливо, це їхні знайомі чи друзі. Чим більше біженці знайомитимуться, тим більше у них з'явиться шансів, що їх зарекомендують роботодавцям та запропонують вакансію.