Труханов має російське громадянство? Мер Одеси зробив заяву

Труханов заявив про російське громадянство
Труханов заявив про російське громадянство

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що він не має російського громадянства, прокоментувавши інформацію про це. Він зазначив, що правоохоронні органи вже передавали офіційну відповідь щодо його громадянства. Про це він повідомив в Telegram.

Труханов заявив: "Історія з моїм так званим "російським громадянством" почалася в 2014 році, коли я став кандидатом на посаду мера Одеси. Вона триває вже більше 10 років. За цей час постійно з'являються різні скановані документи, фотографії та витяги", - сказав мер Одеси.

За словами мера структури правоохоронних органів вже декілька разів підтверджували, що Геннадій Труханов не має російського громадянства.

Також він додав: "Ця тема набридла адекватним людям. Нагадую всім, що для перевірки таких даних є відповідні державні і правоохоронні органи, а не блогери".

Раніше волонтер Сергій Стерненко оприлюднив інформацію із злитих російських баз даних, згідно з якою Труханов має російський паспорт. Він також зазначив, що мер Одеси може навіть мати російську банківську картку.

Волонтер написав: "Дані про серію та номер паспорта, реєстрацію та дату видачі підтверджуються інформацією, яку раніше опублікували українські журналісти. Україна - країна можливостей".

Нагадаємо, що Геннадій Труханов висловив загальну думку, що Україна має провести переговори з Росією та шукати компроміси.

У 2017 році мер Одеси анулював свій російський паспорт через суд. Проте журналісти повторно згадували про його наявність.

Читайте також

В Одесі пролунали вибухи: деталі
14.09.2024 - 02:48 666 переглянули
Вибухи в Одесі: подробиці