Туреччина допомагає Ірану із пошуком президента, гелікоптер якого зазнав аварії

Туреччина допомагає Ірану із пошуком президента, гелікоптер якого зазнав аварії

Турецький безпілотник Bayraktar Akinji в Ірані для пошуку гелікоптера з президентом

Турецький безпілотник Bayraktar Akinji вирушив у повітряний простір Ірану, щоб допомогти у пошуку гелікоптера з президентом Ібрагімом Раїсі та міністром закордонних справ Хоссейном Амір-Абдуллахіаном. Про це повідомляє AA.

Командувач Корпусу вартових Ісламської революції в провінції Східний Азербайджан розповів, що був отриманий сигнал з вертольота та мобільного телефону одного з членів екіпажу з місця катастрофи. Військові направляються до точного місця аварії.

У пошуках беруть участь 65 рятувальних загонів, але сурові погодні умови ускладнюють роботу врятувальників.

Колумніст видання Atlantic пише, що джерело, близьке до президента, підтвердило його смерть. Зазначається, що влада шукає спосіб повідомити цю новину, не спричинивши хаосу.

Нагадаємо, що раніше в Ірані проводилися молитви за здоров'я президента Ебрагіма Раїсі. Згідно з агентством Tabnak, молитви проходили у мазарі імама Рези в місті Мешхед. Це іранське паломництво та туристичний об'єкт, що залюднюється десятками тисяч мусульман щорічно.

Іранські ЗМІ публікують відео з місця пошуків, де сталася аварія гелікоптера президента Ірану. Все вкрите густим туманом. Понад 40 рятувальних бригад беруть участь у рятувальній операції. Погода погіршується, тому авіація не може працювати.

Важливо зазначити, що вертоліт, який перевозив президента Ібрагіма Раїсі, ймовірно, потрапив у аварію удень 19 травня.