Туреччина озвучила своє бачення мирних переговорів щодо України

Туреччина мирні переговори Україна своє бачення
Туреччина мирні переговори Україна своє бачення

Туреччина підтримує Україну і прагне закінчення війни з урахуванням інтересів українського народу. Про це заявив генеральний директор з питань міжнародної безпеки МЗС Туреччини Басат Озтюрк. Він також зазначив, що підтримка стосується всього українського народу і не обмежується питаннями кримських татар.

"Ми також підтримуємо Україну без вагань, тому що Україна є нашим сусідом, історично братньою, сестринською країною. Вирішення конфлікту має відбутися шляхом мирних переговорів з урахуванням інтересів українського народу", - заявив Озтюрк.

Турецький дипломат наголосив на бажанні якнайшвидшого припинення конфлікту шляхом мирних переговорів. Він також згадав роль Туреччини у визволенні українських полонених, укладанні угоди про поставки зерна та забезпеченні безпеки у Чорному морі.

Окрім цього, Озтюрк зазначив, що Туреччина є значним союзником України та має бажання отримати більше визнання та поваги в рамках колективного Заходу. Він зазначив, що Туреччина зберігає економічні відносини з Росією, але балансує їх зі стратегічними відносинами з Україною.

Учасники форуму відзначили, що війна Росії проти України змінила контекст безпеки у Чорному морі та в регіоні загалом, що призвело до переоцінки уявлень про безпеку Європи та НАТО.

Читайте також