Туреччину охопили десятки лісових пожеж

Лісові пожежі в Туреччині
Лісові пожежі в Туреччині

У Туреччині в п'ятницю, 16 серпня, сталося 47 пожеж, які поширилися через спекотну і вітряну погоду. Про це повідомляє AP.

Міністр сільського та лісового господарства Туреччини Ібрагім Юмаклі заявив, що загалом по всій країні відбулося 47 пожеж. З них 30 вже під контролем, а в 17 триває гасіння.

Один з випадків пожежі відбувся в місті Ізмір, де мешканці були змушені залишити свої домівки через спалах пожежі.

Одна з пожеж також загрожувала меморіалам та могилам Першої світової війни на місці битви під Галліполі.

Для боротьби з пожежами Туреччина мобілізувала десятки літаків, сотні транспортних засобів і тисячі людей.

Міністр лісового господарства Ібрагім Юмаклі попередив про збільшений ризик лісових пожеж на вихідних через низьку вологість, сильний вітер і високу температуру.

Головне управління лісового господарства також закликало людей не розпалювати вогнища на відкритому повітрі протягом наступних 10 днів через погодні умови.

Нагадаємо, наприкінці червня лісові пожежі охопили три провінції в Туреччині - Ізмір, Чанаккале та Айдин. Тільки в Ізмірі за першу половину дня 29 червня було зафіксовано 16 випадків лісових пожеж. Вогнища виникли в районах Каракадаг, Мендерес, Чешме, Менемен, Сельчук, Торбали та інших.

До того ж, на заході Туреччини в місті Ізмір сталася серйозна вибух. Загинули п'ятеро людей, 63 отримали поранення. Про це повідомив губернатор Ізміра Сулейман Елбан. Вибух стався 30 червня після обіду.

Читайте також