Турецькі пенсіонери стали найбіднішими у Європі

Пенсіонери в Туреччині мають найнижчий рівень доходів у світі

За даними турецького видання Sözcü, пенсіонери в Туреччині займають останнє місце в рейтингу рівня доходів серед інших країн, випереджаючи лише Індію. Більшість турецьких пенсіонерів змушені жити на таку низьку пенсію, що стає практично неможливо забезпечити відповідний рівень життя.

Рейтинг Ліги пенсіонерів, що охоплює 44 країни, також підтверджує зниження позицій Туреччини. Відповідно до дослідження, проведеного американською компанією Natixis Investment, турецькі пенсіонери значно відстають за доходами та якістю життя порівняно з іншими країнами.

Звіти за 2017 і 2018 роки показали погіршення якості життя пенсіонерів в Туреччині. Раніше країна вважалася достатньо привабливою для пенсіонерів, проте через економічну кризу останніх років і зменшення купівельної спроможності пенсіонерів, Туреччина опинилася на кінці списку.

У рейтингу ураховувалися такі фактори, як здоров'я, якість життя, фінансовий стан та доходи пенсіонерів. Бразильські пенсіонери також потрапили до категорії країн з найнижчим рівнем життя. Цю групу також представляють Мексика та Колумбія. З іншого боку, пенсіонери в Норвегії, Швейцарії та Ірландії насолоджуються найкращими умовами життя.

Слід зазначити, що з 1 березня 2024 року зміниться порядок виплат грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб.