Турецький бізнес панікує: туристи тікають до сусідньої країни

Туристи тікають до сусідньої країни
Туристи тікають до сусідньої країни

У Туреччині почалася паніка серед власників бізнесу, який пов'язаний з туризмом. Туристи масово переходять до Греції, а не залишаються в Туреччині, повідомляє видання Express.

За словами Ківанча Мерича, керівника Асоціації турецьких туристичних агенцій, Туреччина втратила свою конкурентну перевагу цього року. Він прогнозує, що близько 150 тисяч турків відвідають грецький острів Самос, тоді як у 2023 році їх було всього 40 тисяч. Турецький банкір Мурат Явуз, який часто відвідує Грецію, підтверджує різницю в обслуговуванні, якості продукції і цінах між двома країнами.

«Тутешні ресторани використовували інфляцію як привід для підвищення цін», - сказав Мурат Явуз.

Туризм у Туреччині спадає, що призводить до проблем у всіх пов'язаних з ним галузях. Ресторани залишаються напівпорожніми, а ціни на їжу і проживання зростають. Рибний ресторан в Кушадасі повідомляє про 25% зменшення бізнесу порівняно з минулим сезоном.

Кілька турецьких підприємців, включаючи засновника ресторану Sunset Grill & Bar в Стамбулі, також підтверджують спад бізнесу. Вони вказують на високі процентні ставки та інфляцію як основні фактори впливу на гостей.

За даними видання, з 1 квітня 2024 року для турецьких громадян запроваджено візи після прибуття в Грецію. Ця ініціатива дозволяє туристам з Туреччини відвідувати 10 грецьких островів на термін до семи днів.

У зв'язку зі спадом туризму, турецькі ресторатори змушені знижувати ціни і запроваджувати різні акції, щоб привернути гостей. Знижки в готелях стали поширені, і ресторани також почали робити знижки. Деякі ресторани навіть скасували плату за обслуговування і запровадили знижки до 20%.

Читайте також