Турист на пляжі у Болгарії знайшов давньоримський саркофаг (фото)

Турист на пляжі Болгарії, знаходить саркофаг
Турист на пляжі Болгарії, знаходить саркофаг

Турист знайшов давньоримський саркофаг на пляжі у Варні

У болгарському місті-курорті Варне турист виявив на пляжі предмет, який виявився давньоримським саркофагом. Про це повідомляє Darik News.

Після повідомлення про знахідку, на місце події прибули правоохоронці, які оглянули саркофаг у присутності фахівців з Археологічного музею у Варні та представника Головного управління з охорони культурної спадщини Мінкульту.

«Згідно з висновком експертів під час первинного огляду, знайдено культурну цінність римської доби з багатим рельєфним декором, ймовірно періоду II-III століття нашої ери, з приблизними розмірами 90x235x75 см», - йдеться у публікації.

Саркофаг має рельєфні стилізовані орнаменти на всіх чотирьох сторонах. Серед них - гірлянди з гронами, голови тварин, розетки та зображення лабриса (двостороння бойова сокира).

Блок галереї

Артефакт було перевезено до Археологічного музею Варни за допомогою важкої техніки, де йому призначена більш ретельна експертиза.

Справа передана до окружної прокуратури міста, започатковано досудове розгляд. За словами видання, саркофаг, ймовірно, призначався для оформлення інтер'єру квартири. Його знайдено поряд з пляжем, де знаходиться будівництво житлового комплексу, який ще не заселений.

Читайте також