Туристи назвали найдоброзичливіше місто Європи

Туристи в Європі
Туристи в Європі

Стокгольм визнано найдоброзичливішим містом у Європі. За даними рейтингу Conde Nast Traveller 2024 року, столиця Швеції набрала 94,07 бала. У публікації зазначено, що Шведи славляться своєю ввічливістю та життєрадісністю, а Стокгольм складається з кількох маленьких островів з унікальною культурою.

Особливістю Стокгольма є його розташування на 14 островах, де Маларен зливається з Балтійським морем. Благодаря цьому "плаваючому" місту, там немає відчуття перенаселеності і достатньо свіжого повітря. Видання зазначає, що місто зберігає свій дух, що панує вже більше 800 років.

Протягом останніх 20 років Стокгольм зміцнив свою репутацію як центр культури, мистецтва, дизайну та вишуканої кухні. Його поєднання історичного духу і сучасності надає можливість подорожуючим познайомитися з різними культурами на поромах і екскурсійних катерах. В місті є вулиці з бруківкою, королівські палаци, собори, музеї і історичні будівлі.

Також Стокгольм відомий своїми творчими людьми, такими як модні хіпстери, будівельники дерев'яних човнів, керамісти та студенти художніх академій.

Найкращий гірськолижний курорт у Швейцарії

Окрім цього, було визнано, що кращий гірськолижний курорт у світі знаходиться в Швейцарії. За даними рейтингу, створеного Omio, курорт Arosa Lenzerheide відзначився найвищими показниками серед понад 6 тисяч розглянутих курортів. В оцінці враховувалося 11 різних факторів, включаючи вартість квитків, рейтинги клієнтів, доступ до лижних шкіл і кількість заходів на курорті.

Читайте також