Туристичний бум спричинив збільшення потоку людей та автомобілів на кордоні з Польщею

Туристичний бум на кордоні з Польщею
Туристичний бум на кордоні з Польщею

З початком туристичного сезону та збільшенням активності відпочивальників, у пунктах пропуску на кордоні Львівської області стало помітне зростання потоку людей і транспорту на 40%. Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Прикордонники зазначили, що найбільше навантаження спостерігається на пунктах пропуску "Краківець", "Шегині" та "Рава-Руська", де часто утворюються черги автомобілів та автобусів. Водночас на пунктах "Смільниця", "Грушев" та "Угринів" рух менш інтенсивний.

Актуальну інформацію про стан накопичення транспортних засобів перед пунктами пропуску можна відстежити на офіційних ресурсах Держприкордонслужби, зокрема на сторінці Західного регіонального управління та 7-го прикордонного Карпатського загону.

Держприкордонслужба також наголосила, що швидкість перетину кордону залежить від спільної роботи всіх контрольних служб у пунктах пропуску, а також працівників суміжної сторони.

Нагадаємо, на Закарпатті припинено дію каналу незаконного перетину кордону до Румунії. ДПСУ повідомляє, що двох організаторів протиправної схеми перетину кордону та п'ятьох їхніх клієнтів затримали правоохоронці на Закарпатті.

Місцеві мешканці за $8 тис. пропонували чоловікам "комплекс послуг" - спочатку проживання у себе вдома, а потім перевезення до кордону і навчання "напрямку руху" до Румунії.

Як повідомлялося, щоденно принаймні 200 осіб призовного віку намагаються залишити країну.

Також незаконні перетини кордону здійснюються групами з 40 і більше людей. Речник ДПСУ зазначив, що такі спроби фіксуються на пунктах пропуску, але більшість з них мають місце в "зеленій зоні" кордону, тобто поза офіційними пунктами пропуску.

До речі, біля кордону в Одеській області була затримана рекордна група з 47 ухилянтів, які намагались незаконно втекти за кордон.

Читайте також