Туризм адаптувався: скільки отримав бюджет від туристичної галузі

Бюджет туризму: отримано від галузі
Бюджет туризму: отримано від галузі

Туристична галузь в Україні сплачує все більше податків до бюджету

У Державному агентстві з розвитку туризму повідомили, що в першому кварталі 2024 року представники туристичної галузі сплатили до бюджету 616 млн 391 тис. грн. Ця сума на 61% більша, ніж у той самий період минулого року.

Голова ДАРТ Мар'яна Олеськів зазначила, що надходження до бюджету демонструють розвиток туризму в Україні. Вона вважає, що туристична галузь створює робочі місця та підтримує місцеві громади. Також підкреслила, що податки від туристичної галузі є важливою частиною економіки і сприяють фінансуванню армії.

За період з січня по березень кількість платників податків, що займаються туристичною діяльністю, збільшилася на 19%. Зокрема, кількість юридичних осіб зросла на 6%, а фізичних - на 24%.

Найбільшу частку надходжень до бюджету (64%) сплатили готелі. Загалом вони сплатили 395 млн 194 тис. грн, що на 69% більше, ніж у 2023 році. Також зросли платежі від туристичних операторів і агентств.

Можна зазначити, що податки від діяльності турбаз і дитячих таборів відпочинку зросли на 41%. Однак, податкові надходження від цих засобів розміщення все ще нижчі, ніж у 2021 році.

Таким чином, туристична галузь в Україні продовжує зростати і приносити доходи до державного бюджету.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також