Туск розповів про позицію свого уряду щодо України

Польська партія "Право і Справедливість" в минулому уряді Матеуша Моравецького "намагалася грати на антиукраїнських нотах" протягом останніх місяців виборчої кампанії.

Зараз у Польщі існують "два виміри відносин з Україною". Про це новий прем'єр-міністр Дональд Туск заявив у інтерв'ю TVN24.

Він підкреслив, що вони не дозволить, щоб хтось у його уряді будував свою позицію на антиукраїнських настроях.

"Коли йдеться про війну і нашу підтримку, як і всього західного світу, Україна у своєму протистоянні з Росією може розраховувати на нашу допомогу. Немає сумнівів. Україна потребує допомоги від нас і всього світу, доки вона воює з Росією", - заявив Туск.

За його словами, Польща повинна завжди протистояти розчаруванню, якщо мова йде про допомогу Україні. Він активно співпрацює з європейськими партнерами для цього.

Також Туск зауважив, що Росія перебуває у військовому стані, тому конфлікт може тривати довго.

За його словами, Європа повинна відповісти на виклик і інвестувати більше коштів в придбання зброї та зміцнення обороноздатності Європи. Не можна ігнорувати ситуацію. Озброєння та підтримка України у війні не можуть піддаватися сумнівам. Це безсумнівний факт", сказав польський прем'єр.

Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про намір відвідати Україну наприкінці грудня. В Києві він планує обговорити питання блокади кордону.

Він додав, що не бачить причини псувати відносини між Україною та Польщею. Згідно зі словами польського прем'єра, він проситиме водіїв не блокувати перекрій? лише через воєнний стан.