Туск: ситуація на фронті в Україні критична

Прем'єр-міністр Польщі закликає посилити допомогу Україні в обороні

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляє, що ситуація на українському фронті є дуже серйозною і наголошує на необхідності підвищити оборонну допомогу Києву з боку країн-партнерів. Зокрема, це стосується протидії ракетному та дроновому терору з боку РФ.

Після неформального саміту Європейської ради, глава польського уряду відзначив, що найближчі тижні можуть стати вирішальними для російсько-української війни.

Туск підкреслив важливість забезпечення безпеки українського неба та зауважив, що лідери держав-членів ЄС є об'єднаними з українським президентом Володимиром Зеленським у питаннях безпеки.

"Президент Зеленський наголосив на негайній, можливо, вирішальній необхідності надати Україні системи, які могли б боротися з російськими ракетами та безпілотниками", - заявив Туск.

Додатково, Німеччина надала Україні додатковий комплект батарей Patriot і закликала інші країни з такими можливостями долучитися до цієї ініціативи.

Однак, Польща не має достатньо батарей Patriot, щоб поділитися з Україною, тому звернення Берліна до неї не стосується.

"Від Польщі, як 'прифронтової держави', цього ніхто не очікує. Всі розуміють, що ми повинні захищати власне небо, в тому числі через інциденти з російськими ракетами", - пояснив Туск.

Джерело: РБК-Україна