У 130 закладах «первинки» встановлять сонячні станції: деталі проєкту

Установка сонячних станцій у 130 закладах
Установка сонячних станцій у 130 закладах

У 130 закладах первинної медичної допомоги по всій Україні продовжується процес підготовки лікарень до встановлення фотовольтаїчних електростанцій. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Обладнання складається з комплектів сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, які забезпечать стабільну роботу медичних закладів.

Наразі завершується процес обстеження об'єктів та збирання початкової інформації. Буде встановлено опорну здатність дахів медичних закладів та можливість монтажу сонячних панелей для проектування енергетичного обладнання в лікарнях.

Сонячні панелі будуть встановлені у різних областях України. Вони дозволять медичним установам використовувати сонячну енергію як джерело живлення, а також економити кошти на електроенергію.

Згідно зі внесеними змінами до закону про відновлення та зелену трансформацію енергетичної системи України, медичні заклади зможуть реалізовувати механізм активного споживача електроенергії.

Встановлення фотовольтаїчних електростанцій дозволить лікарням зберігати надлишок енергії та використовувати його, коли генерація з сонячних панелей буде недостатньою. Також можливе заряджання акумуляторних батарей від зовнішньої мережі або генератора у випадках відсутності електроенергії.

Проєкт з обладнанням лікарень фотовольтаїчними електростанціями реалізується в рамках спільної ініціативи МОЗ України та Світового банку під назвою "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя" (HEAL Ukraine).

Читайте також