У 2025 році Росія ймовірно перейде в оборону – The Economist

У 2025 році Росія в обороні
У 2025 році Росія в обороні

За два роки війни Україна втратила близько 3 000 танків і 5 000 інших броньованих машин. У наступному році Росія ймовірно перейде в оборону. Про це повідомляє The Economist.

Росія розконсервує радянську зброю, однак близько 70% старих танків залишаться нерухомими, а інші замінять на нові. Також вони апгрейдять стару техніку, ставлячи на неї артилерійські стволи. В 2025 році РФ досягне "критичної точки виснаження".

Розпочатий Росією контрнаступ поступово згасає. РФ зазнала великих втрат, отримавши обмежені успіхи.

Ситуація на фронті залежить не тільки від того, як Україна продовжуватиме боротьбу, але й від того, як довго Росія зможе підтримувати свій темп операцій. РФ може поповнювати свою армію 25 000 солдат щомісця, тримаючи чисельність на фронті на рівні 470 000.

Крім того, РФ збільшила виробництво ракет для ударів по українській інфраструктурі. Це пов'язано з тим, що Росія перейшла на військову економіку та витрачає 8% ВВП на військові витрати. Таким чином росіяни можуть замінити втрати запасами, що накопичені з радянських часів.

За перші два роки війни Росія втратила близько 3000 танків і 5000 іншої бронетехніки, свідчать дані розвідки.

Наступ України

У 2022 році Україна провела великі наступальні операції і відкинула російські війська від Києва, а також звільнила північ країни, Харківську та Херсонську області.

У 2023 році Україна розпочала новий контрнаступ, але не досягла бажаних результатів через сильну оборону ворога в Запорізькій та Донецькій областях.

Ситуація на фронті наразі напружена, оскільки російські війська атакують на кількох напрямках одночасно, намагаючись прорвати оборону ЗСУ біля Авдіївки та захопити Часів Яр на Бахмутському напрямку, щоб просунутися вглиб Донецької області.

Читайте також